Salata de vinete de vara

de T I M E A in Mancaruri de legume, 14 Iul 2012 | 4120 vizualizari

 

Imi plac tare mult vinetele proaspete de vara mai ales ca nu mai necesita maioneza, se pot face doar cu ulei.

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete (aprox 1,5 kg )
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete de vara:

Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare.

Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta.

Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.

Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.

Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.

Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.

Servim cu paine proaspata si cu rosii! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

T I M E A 1

15.07.2012, 23:15

da sunt bune, bune vara , proaspete si doar cu ulei

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:33

foarte bune

T I M E A 1

16.07.2012, 14:04

Oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete coapte in vas Zepter